Ghid TV LED

Recomandare televizor HDR | Afla totul despre Tehnologia H.D.R

Recomandare televizor led cu HDR

HDR sau High Dynamic Range este următorul lucru important laun televizor hdr in 2019.

Am vorbit despre asta de câțiva ani, dar televizoarele HDR compatibile sunt acum mult mai comune. Aproape toate televizoarele de dimensiuni medii și de ultimă generație pentru anul 2019-2020 au HDR, iar conținutul HDR devine tot mai frecvent, atât pe serviciile de streaming precum Netflix și Ultra HD Blu-ray.

Este această nouă tehnologie valoroasă? În câteva cuvinte: în mare măsură, da. Sunt destul de sceptic de regulă atunci când vine vorba de noi tehnologii TV, dar sunt foarte încântat de HDR. Și nu sunt singurul.

Ce este HDR?

recomandare televizor hdr

Cei mai importanți doi factori în ceea ce privește aspectul unui televizor sunt raportul de contrast, cât de luminos și întunecat poate obține imaginea și acuratețea culorilor, care este în esență cât de mult se aproapie de culorile pe ecran cu culorile din viața reală . Aceasta nu este doar opinia mea, ci și cea a aproape tuturor celorlalți care au testat această tehnologie, oameni care au participat la întâlniri din tehnologie la magazine și site-uri / reviste și experți din industrie.

Dacă puneți două televizoare unul lângă celălalt, unul cu un raport de contrast mai bun și o culoare mai precisă, iar celălalt cu o rezoluție mai mare (mai mulți pixeli), cel cu un raport de contrast mai mare va fi ales de aproape toți oamenii. Acesta va arăta mai natural, imaginea este mai imersivă, și pare mai „reală”, în ciuda faptului că are o rezoluție mai mică. Cu alte cuvinte, un televizor cu rezoluție de 1080p, cu contrast excelent și culoare mai bună, bate un televizor de rezoluție de 4K cu contrast și culoare medie de fiecare dată.

HDR extinde semnificativ atât contrastul, cât și culoarea. Componentele strălucitoare ale imaginii pot deveni mult mai strălucitoare, astfel încât imaginea pare să aibă mai multă „adâncime”. Culorile se extind pentru a afișa culori  de blue, verde, roșu mult mai luminoase (mai aprinse).

Culori care, până în prezent, nu au putut fi reproduse pe nici un televizor. S-ar putea să nu fi observat niciodată până acum că acestea nu erau exact așa cum arată în viața reală, dar sigur că o veți face acum.

Fotografiile HDR nu sunt același lucru cu un Televizor HDR

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre un televizor HDR este că tv-ul cu HDR nu este același cu fotografia HDR. Fiecare articol pe care l-am scris despre HDR are comentarii de la oameni care se plâng de aspectul hiperrealist comun cu fotografia HDR. Acestea sunt două lucruri foarte diferite care, din păcate și confuz, se întâmplă să împărtășească același nume.

Am scris un articol despre diferenta, dar principala diferență este ca HDR pentru televizoare nu este un truc de degradare a imaginilor (asemanator efectului soap opera). Cu siguranta nu este asa.

TV HDR: extinderea raportului contrastului și a paletei de culori a televizorului pentru a oferi o imagine mai realistă și mai naturală decât ceea ce este posibil cu televizoarele HD de astăzi.

Foto HDR: combinarea mai multor imagini cu expuneri diferite pentru a crea o singură imagine care să imite o gamă dinamică mai mare.

HDR pentru televizoare își propune să vă arate o imagine mai realistă, una cu mai mult contrast, luminozitate și culoare decât înainte.

O fotografie HDR nu este „domeniu dinamic ridicat” în acest sens. Imaginea nu are o gamă dinamică posibilă în HDR real. Este încă o imagine dinamică standard, are doar câteva informații suplimentare datorită expunerilor suplimentare.

O imagine HDR TV nu va arăta diferit în modul în care o fotografie HDR o face. Arată doar mai bine.

Cum funcționează tehnologia HDR?

Există două părți ale sistemului HDR: televizorul și sursa.

Prima parte, televizorul, este de fapt partea mai ușoară. Pentru a fi compatibil cu HDR, televizorul ar trebui să poată produce mai multă lumină decât un televizor normal în anumite zone ale imaginii. Acest lucru este la fel ca diminuarea localizată, dar lcu o setare de Gamma mai mare.

Legat cu HDR este gamă largă de culori sau WCG. De ani de zile, televizoarele au fost capabile de a afisa o gamă mai mare de culori decât ceea ce este posibil în descărcarea / streamingul Blu-ray sau HD. Problema este că nu chiar vrei ca televizorul să creeze acele culori fără voia ta. Cel mai bine este sa lasati televizorul să decidă cum arata culorile filmului sau ale emisiunii TV. Mai multe despre asta într-un moment.

Desigur, televizoarele mai luminoase și mai colorate costă bani, iar unele televizoare HDR vor oferi o calitate mai bună a imaginii decât altele. Doar pentru că un televizor este compatibil cu HDR nu înseamnă neapărat că va depăși performanțele televizoarelor non-HDR. Singurul lucru pe care eticheta HDR o are in realitate este ca televizorul va putea sa afiseze filme HDR si emisiuni TV, nu neaparat cat de bine afiseaza continutul HDR.

Conținutul video este partea dificilă. Pentru a arata cu adevarat bine, televizorul HDR are nevoie de continut HDR. Din fericire, conținutul HDR crește rapid, mai ales pe platformele de filme online precum Netflix. Principalele servicii de streaming de 4K precum Netflix au conținut HDR. La fel ca mulți alții.

O altă sursă de HDR vor fi discurile fizice. Ultra HD Blu-ray este cel mai nou format de disc fizic. Veți avea nevoie de un nou player UHD-BD pentru a reda aceste discuri. Nu toate discurile UHDBD au HDR, dar multe din ele sunt.

Conținutul HDR (cheia acestei tehnologii)

Când se creează un film sau o emisiune TV, regizorul și cinematograful lucrează cu un inginer de imagine pentru a oferi filmului aspectul potrivit.
Editarea post-producție poate impresiona o scenă cu o anumită estetică și senzație, doar cu culoarea.

La realizarea filmelor, echipa poate folosi paleta largă a spațiului de culoare Digital Cinema P3 pentru a crea imagini și culori superbe.

Dar când vine timpul ca aceste filme să fie redate pe televizor, aceste culori sunt alterate dacă nu au tehnologia HDR. Pentru a face acest lucru, acea echipă, în mod esențial, „așează în jos” imaginea, înlăturând intervalul dinamic și restricționând culoarea. Ele au ajuns să arate așa cum doresc, având în vedere limitele sistemului HDTV, iar această versiune limitată este ceea ce obțineți pe Blu-ray sau pe torrente.

Dacă televizorul dvs. este setat la modul Film sau Cinema, acesta este aproximativ ceea ce veți obține acasă. Dacă sunteți în modul Vivid sau Dynamic, televizorul va exagera culorile după cum consideră el potrivit conținutul filmului.

Datorită capacităților suplimentare de stocare și transmisie ale BK 4K și streaming video de la Netflix și altele, pot fi adăugate date suplimentare, denumite metadate. Ele vor dicta televizoarelor HDR / WCG exact cum ar trebui să arate culorile/imaginile, exact ce culori mai adânci să arate și cât de strălucitoare este o lumină dată, o reflecție, o stea, un soare, o explozie sau orice ar trebui să fie. Poate chiar să ajusteze setările de imagine sau să introducă automat televizorul într-un anumit mod de imagine. Acesta este un progres imens în modul în care putem vedea imagini pe televizoare.

Dar ce cabluri de conectare să folosesc?

Nu veți avea nevoie de cabluri noi pentru un televizor HDR … probabil. Cablurile HDMI 2.0 de înaltă viteză actuale pot transporta HDR. Dispozitivul sursă (de exemplu, un player Blu-Ray de 4K) și televizorul trebuie să fie cel puțin HDMI 2.0a pentru a transmite metadatele. Dacă aveți un receptor și doriți să îl utilizați pentru comutare, va trebui să fie și el HDMI 2.0a.

Dacă ați cumpărat un receptor sau un device media în ultimii ani, cel mai bine este să consultați producătorul dacă televizorul dvs. este HDR și doriți să îl încercați. Dacă televizorul dvs. este HDR, aplicațiile de tip streaming intern ar trebui să susțină și un televizor HDR, astfel încât să puteți merge și pe acea rută.

În concluzie,

Majoritatea experților cu care am vorbit, atât pe partea de conținut, cât și pe partea TV, sunt încântați de HDR. Majoritatea merg pe premiza ”o rezolutie mai mică dar cu aspect splendid” decât pe un televizor 4k cu imagini mai slabe calitativ.

Recomandare televizor HDR led

Televizor Samsung cu HDR

recomandare televizor hdr[taq_review]

[ratings]
Tags

LedTv

www.led-tv.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este nou, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să cumpărați la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button